Hiburan

Bernyawa Semula Selepas Doktor Sahkan MninggaI, Anak Shah Gegar Akhirnya Pergi Jua

Anak kepada penyampai radio THR Gegar, Shah yang kembali bernafas petang semalam selepas disahkan mninggaI dunia akhirnya kembali kepada pencipta-NYA. Shah berkongsi mengenai berita duka tersebut menerusi kemas kini di laman sosial Instagram (IG)nya kira-kira jam 2 pagi.

“ Innalillahi-wainnaillahi-rojiun…27.10.2019 – 31.10.2019 jam 2am…Kembalinya anak syurga, dia nak bersama keluarga dulu, Al-Fatihah, ” tulisnya.

Aliff Khalifah yang dilahirkan tiga hari lalu (Ahad) di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, disahkan mengalami kompIikasi pada jntung sebelah kiri.

Aliff yang dilahirkan normal semakin lemah pada hari kedua dilahirkan dan mengalami sesak nfas menjelang tengahari. Keadaan tersebut menyebabkan dktor membuat keputusan untuk memasang mesin bantuan pnafasan untuk Aliff yang semakin lemah.

Namun pada jam 5 petang semalam (Rabu), keajaiban berlaku apabila Aliff yang telah disahkan mninggaI dunia selepas mesin bantuan pnafasan dicabut, kembali hidup.

Kepada Shah dan isteri, Izyan Shazana takziah daripada Gempak.

Allahuakbar, Anak Shah Gegar Bnyawa Semula Selepas 10 Minit Dktor Sahkan MninggaI Dunia Semalam

” Alhamdulillah… anak saya bnyawa semula, ” demikian luahan rasa syukur penyampai radio THR Gegar, Shah Muhammad mengenai keajaiban Allah selepas bayinya Aliff Khalifah yang disahkan mninggaI dunia kembali bernafas seperti biasa.

Cerita Shah, pada mulanya dktor mengesahkan bayinya itu mninggaI dunia kira-kira pukul 5 petang Rabu selepas alat sokongan hyat ditanggalkan.

Bagaimanapun kira-kira 10 minit kemudian, bayi yang dipeluknya itu secara tiba-tiba memberikan tindak balas hingga mengejutkan dia dan isteri, Izyan Shazana Mazlan.

” Mula-mula saya memang harapkan keajaiban berlaku dan ternyata Allah nak tunjukkan kebesaran-Nya.

” Aliff tiba-tiba tsedak dan dia masih bnyawa… keluar suara dan dia buka mata. Saya terkejut, dia masih bnyawa sampai sekarang, ” ujarnya kepada mStar.

Terdahulu, Shah menerusi aplikasi Whatsapp berkongsi berita sedih mengenai kmatian anaknya yang baru tiga hari dilahirkan akibat kompIikasi pada jntung sebelah kiri.

Bagaimanapun sejam kemudian Shah memaklumkan mengenai perkembangan terkini anaknya itu.

Dalam pada itu Shah berkata, dktor membenarkan anaknya untuk dibawa pulang meskipun masih berada dalam keadaan lemah dan sukar untuk bernafas.

” Dktor terkejut… lepas mesin dicabut, baby masih okey. Jadi dktor arahkan untuk kami bawa balik selepas bayi boleh bernafas tanpa mesin hayat.

” Alhamdulillah, saya gembira tetapi tetap takut kerana tak pasti keadaan dia selepas ini. Sebagai bapa sudah tentu saya harapkan anak saya kembali sihat. Apapun saya serahkan segalanya kepada Allah.

” Keadaan bayi ketika itu masih lemah… selepas ini baby Aliff akan dipantau oleh doktor, ” ujarnya.

Akhirnya anak syurga itu kembali kepada pencinta-NYA. Semoga Shah dan isteri tabah dan redha dengan ketentuan dan perjalanan yang diatur Allah untuk kita semua.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : gempak, mstar dan ig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *