Hiburan

Farawahida Kecil Hati Ditduh Punca Kool Trsingkir Dari GV6

Penyanyi Farawahida kesaI ddakwa menjadi punca kumpulan duo, Kool trsingkir pada minggu keempat Gegar Vaganza musim keenam (GV6) Ahad lalu. Menurut Farawahida atau nama sebenarnya Farawahida Razali, 34, dia sebaliknya sudah memberikan persembahan sehabis baik pada malam itu, seperti yang dirancang mereka.

Malah, dia juga terpaksa membuat penampilan bersederhana gara-gara mahu memastikan kumpulan itu lebih menonjol daripadanya.

” Saya terasa juga apabila mendapat tahu mengenai isu ini tapi bila fikir-fikir balik tidak mengapalah… mungkin ia disaIah erti. Sejujurnya saya tak tahu pula saya ni pilihan ke berapa untuk digandingkan dengan mereka selepas Ziana Zain dan Datuk Khadijah Ibrahim. Saya dah buat yang terbaik pada malam itu, seperti yang dah kami rancang.

” Sejujurnya pada persembahan itu, banyak perkara saya dah kurangkan untuk buat mereka lebih menonjol kerana yang ke depan adalah peserta. Nyanyian, make up, baju, semuanya kurang, ” ujarnya kepada mStar.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Sesal Yang Datang ini menganggap bukan rezeki kumpulan Kool untuk mara ke pentas akhir.

Kata Fara, sebagai bekas peserta yang pernah menyertai Gegar Vaganza musim lalu, kehadirannya pada malam itu hanya sebagai rakan yang membantu dan tidak memberi apa-apa kesan dalam pemberian markah kepada Kool.

” Sebagai peserta yang pernah menyertai GV sebelum ini, saya terima tawaran untuk berduet itu sebab nak support dan rindu nak perform di pentas itu.

” Kebetulan masa itu saya free dan tak buat apa, jadi saya terima sahaja kumpulan Kool sebagai pasangan gandingan.

” Apapun sebenarnya berbalik pada rezeki… Tok Ram sendiri pun dah cakap kehadiran saya pada malam itu sebenarnya tak dikira markah. Saya bekas peserta GV jadi saya tahu bagaimana pemarkahan itu diberi, ” ujarnya.

Terdahulu, kumpulan Kool mendedahkan mereka terpaksa akur dengan keputusan yang dibuat pihak produksi apabila terpaksa menyanyikan lagu Siapa Dia Sebelum Aku bersama Farawahida pada minggu keenam Gegar Vaganza (GV6).

Akibat daripada itu, netizen menganggap Kool seolah-olah meletakkan ksalahan kepada Farawahida selaku penyanyi undangan.

” Bila dah masuk pertandingan, sudah tentu saya berasa kcewa dan terkilan… tapi kami dah buat yang terbaik, kemungkinan lagu yang kami bawa itu kurang power.

” Ini bukan lagu pilihan kami… Sepatutnya kami menyanyikan lagu Senja Nan Merah duet dengan Ziana Zain tetapi waktu tu kami diberitahu bahawa Ziana tak berapa shat dan tak boleh nak perform untuk Kool.

” Kedua patutnya kami duet lagu Ku Miliki Bayangmu dengan Datuk Khadijah Ibrahim dan dengan dia pun kami tak dapat sebab clash dengan show dia di Melaka. Jadi kami terpaksa akur dengan keputusan dan lagu yang GV dah berikan pada kami, ” ujarnya.

Kumpulan Kool gagaI meneruskan perjuangan pada konsert GV6 selepas trsingkir pada Ahad lalu.

Menurut juri tetapnya, Datuk Ramli MS, nada suara yang tidak merdu selain harmoni bersepah membuatkan gandingan kumpulan itu dengan artis undangan tidak mesra seterusnya menerima markah tercorot berbanding sembilan peserta lain.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : mstar dan ig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *