Wanita Dedah Cerita Sbnar Anak Mengadu Kelas Panas, Suami Tak Cakap Byk Terus Dtg Skolah Hntar Kipas

” Pagi tadi, my princess mengadu dalam kelas panas”

Demikian perkongsian seorang wanita di mana satu vdeo yang tular mengenai seorang bapa sanggup bersusah payah membawa sebuah kipas berdiri dari rumah ke sekolah anak perempuannya.

Wanita berkenaan, Ros Ramlan berkata, rakaman dibuat ketika menghantar anak perempuannya berusia sembilan tahun ke sekolah di Sentul, Kuala Lumpur, pada tengah hari Khamis.

Ibu berusia 43 tahun itu memberitahu, pada sebelah pagi, anaknya itu mengadu panas ketika belajar disebabkan kipas di kelasnya mengalami kerosakan.

” My princess mengadu panas bila dalam kelas, daddy terus bawakan kipas hantar ke kelas dia.

” Alhamdulillah, terima kasih atas segalanya,” menurut keterangan video yang dimuat naik oleh seorang wanita di aplikasi TikTok sehingga menjadi tular.

” Anak saya tanya ada kipas lebih tak, sebab nak minta untuk bawa ke sekolah. Saya maklumkan mana boleh buat macam tu, nanti pihak sekolah m.arah.

” Saya pun hubungi guru di sekolah bagi mendapatkan kepastian dan memang betul kipas di kelasnya rosak.

” Jadi, saya minta izin untuk bawa kipas ke sekolah, kebetulan memang ada kipas lebih yang tidak digunakan di rumah,” katanya kepada mStar.

Ros berkata, kipas berdiri tersebut dibawa menggunakan kereta dan dihantar oleh suaminya ke pintu pagar sekolah bagi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Ibu kepada empat anak itu bagaimanapun menjelaskan bahawa penghantaran kipas tersebut ke sekolah bukan untuk kegunaan anak bongsunya itu seorang semata-mata.

” Dari pintu pagar sekolah, guru tolong bawa masuk kipas ke kelas. Kipas tu dipasang bukan untuk fokus anak saya seorang, sebab ia memberi keselesaan untuk seisi kelas.

” Kipas yang dipasang di kelas anak saya itu menggunakan mod berpusing. Jadi, semua kawan-kawan dia dapat rasa angin termasuk guru,” katanya sambil menambah suaminya yang berusia 39 tahun itu berasal dari Nige.ria dan berniaga sendiri.

Menyifatkan anak perempuannya itu sebagai manja tetapi pendiam, sebagai ibu dia memahami apa yang dirasainya memandangkan cuaca panas sejak akhir-akhir ini.

” Anak saya memang tak tahan panas, nanti badan mudah naik ruam. Dia baru luahkan kipas di kelas baru rosak.

” Tambahan pula anak saya ni kurang bercakap, jadi kalau dia bersuara tentang masalah ruam tu, maka realitinya memang keadaan panas,” ujarnya.

Sehubungan itu, Ros yang merupakan ahli perniagaan berkata, kipas tersebut disumbangkan kepada pihak sekolah untuk kegunaan murid-murid.

” Saya kata pada guru, gunakanlah kipas yang kami bawa dari rumah tu sementara kipas di kelas diperbaiki. Kalau kipas di kelas dah elok, simpankan saja untuk kegunaan di sekolah.

” Dengan norma baharu sekarang murid-murid perlu memakai pelitup muka sepanjang masa di kelas. Oleh itu, keselesaan mereka semasa sesi pengajaran dan pembelajaran perlu dititikberatkan,” katanya.

Sumber:mstar