‘Tolong Bijak Sikit Dan Berhenti Jadi Badut, Ini Bukan Sarkas’ – Sarah Hildebrand

” Tolong jadi bijak dan berhenti jadi badut, ni bukan sarkas..”

Itu status dimuatnaik oleh pelakon Sarah Hildebrand yang menarik perhatian ramai di tengah-tengah isu membabitkan selebriti popular, Neelofa.

Ibarat pulang paku buah keras! Itu tindakan pelakon Sarah Hildebrand yang tampil mengkrit1k semula tindakan peminat fanat1k pengacara Neelofa yang pernah mengec4m penampilannya sebelum ini.

Sarah, 30, menerusi posting di Instagram pada Rabu turut mengingatkan semula tindakan peminat fan4tik pengacara tersebut yang pernah menyamakan keperibadian Neelofa dengan isteri Nabi Muhammad S.A.W, Siti Khadijah.

” Sekarang apa? Apa yang kamu boleh katakan kepada diri sendiri? Ingat lagi tak apa yang kalian tuturkan pada aku?

” Anda membandingkan dia dengan isteri baginda Nabi Muhammad S.A.W, Khadijah, seorang wanita yang tiada tolok bandingnya dengan sesiapa di atas muka bumi ini.

” Wise up and stop clowning around. Ini bukan satu sarkas,” tulisnya.

Sarah turut meletakkan foto terkininya bersebelahan dengan foto Neelofa sebelum wanita itu berpurdah selain kapsyen kec4man ntizen terhadapnya suatu ketika dahulu.

Di ruangan Instagram Stories, Sarah turut mengemaskini foto terbabit berserta emoji jari tngah.

Tindakan Sarah memuatnaik luahan hatinya terhadap pengikut f4natik pengacara terbabit menctuskan pelbagai perasaan di ruangan komen.

Malah, ada yang menasihati Sarah agar tidak mengambil kisah tentang sikap keterlaluan ntizen yang sering melihat keburvkan orang lain berbanding diri sendiri.

Sarah nyahaktif akaun Instagram

Menerusi tinjauan Gempak, selepas memuat naik status berkenaan, Sarah telah menyahaktifkan akaun media sosialnya itu.

Terdahulu, sekitar Oktober tahun lalu Sarah mengejvtkan ramai apaila berkongsi fotonya yang sudah tidak lagi berhijab di samping suaminya, Otto Gillen di Instagram.

Sarah sebelum itu pernah mengenakan hijab sekitar September 2015.

Episod Sarah dan Neelofa mulai menjadi sorotan apabila pernah mengkrit1k pengacara itu mengadakan pelancaran koleksi tudung jenamanya di sebuah keIab malam di ibu kota sekitar tahun 2018.

Peminat pula mula membanding-bandingkan kedua-duanya apabila Neelofa mulai berpurdah manakal Sarah membuka hijabnya.

Ketika itu Sarah telah menerima pelbagai mesej neg4tif termasuk dikaitkan dengan penghijrahan Neelofa sehingga memaksanya memuatnaik status berhubung perkara itu.

” Saya menerima banyak mesej seperti ini! Untuk anda yang mengikuti saya sama ada ikhlas atau tidak… ini adalah contoh tentang sesuatu yang tak boleh dikatakan kepada seseorang.

” Jangan jadi macam ni. Ini bukan contoh yang baik dan saya tak mahu ada antara anda menjadi terlalu rendah sebegini (moraI). Sekiranya peminat saya bersikap seperti ini, saya akan berasa maIu,” katanya.

Sarah menulis luahan hatinya itu menerusi Instastory pada Oktober tahun lalu.

Bersama kapsyen tersebut, dia turut memuat naik salah satu mesej peribadi yang diterima daripada ntizen.

” Dulu k.utuk Neelofa… sekarang Lofa dah berubah ke arah yang lebih baik tapi kau pula berubah ke arah… hmmm,” tulis ntizen berkenaan.

Sebelum ini 2018, Sarah dikatakan pernah mengkr1tik Neelofa kerana mengadakan pelancaran koleksi tudung jenamanya di sebuah keIab malam.

Sumber:gempak dan mstar (diolah semula oleh Asia Kini)