‘Tak Sangka Dia SeIebriti TerkenaI’ – Kerana Tak Kenal NeeIofa, Penjual Karpet Mnyesal Setelah Apa Terjadi

” Saya tak kenal pun NeeIofa, memang biasanya saya ambil gambar peIanggan dan memuat naik di media sosial”

Itu kata-kata pekerja premis menjual permaidani di Pusat Perniagaan NiIai 3, NiIai, yang dikenali sebagai Hussein, 30-an.

Beliau menjelaskan NeeIofa dan suaminya ke premis mereka Ahad lalu dan membeli beberapa permaidani termasuk dari Iran yang berkualiti tinggi dengan harga keseluruhan RM10,000.

Menurut Hussein, dia tidak menyedari peIanggannya itu adalah seIebriti terkenal dan menyangkakan mereka cuma peIanggan biasa.

” Perkara sama saya lakukan (bergambar) pada NeeIofa dan suaminya, tak sangka dia seIebriti terkenal.

” Saya hanya tahu NeeIofa seIebriti terkenal selepas gambar mereka berbelanja di kedai ini tular di media sosial.

” Saya layan mereka macam peIanggan biasa dan merakam gambar selepas membeli permaidani di sini,” katanya ketika ditemui di sini, hari ini.

Semalam, Harian Metro melaporkan, NeeIofa dan Muhammad Haris atau PU Riz memberi keterangan selama empat jam di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) NiIai.

Ia berhubung dakwaan pasangan itu meInggar prosedur operasi standard (SOP) dengan merentas negeri ke NiIai, Negeri Sembilan

Hantaran di Facebook oleh pemilik kedai karpet di NiIai 3.

Siasatan susulan penularan gambar dan vdeo NeeIofa bersama suami dalam media sosial dipercayai ketika berada di sebuah premis menjual permaidani di Pusat Perniagaan NiIai 3, NiIai, dekat sini baru-baru ini.

Menurutnya, susulan isu berkenaan, pihak polis turut ke kedai berkenaan semalam untuk mengambil keterangan.

” Polis tanya barang yang dibeli seIebriti itu dan jumlahnya serta mengenai premis kami.

” Pihak polis ingin mendapatkan pengesahan bahawa NeeIofa ada berkunjung ke premis kami untuk melengkapkan si.asatan,” katanya.

Polis Panggil NeeIofa

Sementara itu polis akan memanggil usahawan dan seIebriti Noor NeeIofa Mohd Noor atau NeeIofa dan suaminya, Haris Ismail untuk memberikan keterangan berhubung dakwaan kunjungan mereka ke premis menjual permaidani di Pusat Perniagaan di NiIai 3, di sini.

Ketua Polis Daerah NiIai, Superintendan Mohd Fazley Ab Rahman, berkata pasangan itu akan dipanggil ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) di sini, dalam masa terdekat.

” Kami telah menjalankan si.asatan berkaitan penularan gambar dan vdeo membabitkan seIebriti berkenaan dan suaminya di laman sosial dipercayai berada di sebuah premis menjual permaidani di Pusat Perniagaan NiIai 3.

” Sehubungan itu, mereka akan dipanggil ke IPD ini dalam masa terdekat untuk memberi keterangan berkaitan perkara berkenaan.

” Si.asatan akan dilakukan di bawah Seksyen 21A Akta Pencgahan dan Pengawalan Pnyakit Berjngkit 1988 (Akta 342) dan Peraturan 19 Peraturan-Peraturan Pencgahan dan Kawalan Pnyakit Berjngkit (Langkah-Langkah di Dalam Kawasan Tempatan Jngkitan (Kawalan Pergerakan Bersyarat NO. 4) 2021.

” Si.asatan juga akan dibuat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya dalam kenyataan media di sini, hari ini.

Beliau berkata kertas si.asatan akan dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya selepas si.asatan selesai.

Katanya, polis menasihatkan orang ramai supaya terus mematuhi Printah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang dikuatkuasakan.

” Kegagalan mematuhi perintah ini membolehkan tindakan diambil terhadap mereka di bawah peruntukan undang-undang yang masih berkuatkuasa,” katanya.

Terdahulu, viral vdeo berdurasi 15 saat dipercayai dimuat naik NeeIofa di Instagram (IG) memaparkan dirinya dan suami berada di sebuah kedai dipercayai Pusat Borong NiIai 3 di NiIai, Negeri Sembilan.

Malah, beberapa pengguna laman sosial Twitter turut mendakwa terlihat psangan terbabit di NiIai 3 dan mempersoalkan mereka merntas negeri.

Sumber:trendingsangat