Rakaman Dan Cerita Sebenar Teman Wanita Merengek Minta Iphone Tapi Pakwe Dia Belikan Vivo Saja

Sudah menjadi lumrah bagi seseorang untuk berusaha menggembirakan pasangan dengan menghadiahkan sesuatu barangan.

Namun mencari hadiah yang sesuai untuk isteri atau teman wanita bukanlah tugas mudah.

Apa tidaknya, jika ters.alah beli ia boleh menyebabkan p3rang besar walaupun niat anda baik untuk menggembirakan orang tersayang.

Hal yang sama juga berlaku apabila seorang remaja perempuan berasa kcewa apabila teman lelakinya hanya membelikan telefon bimbit jenama Vivo, sedangkan dia menginginkan telefon bimbit iPhone.

Tribunnews melaporkan, akibat ketidakpuasan hati, remaja itu terus memarahi teman lelakinya sehingga berlaku pertngkaran antara mereka di kawasan orang ramai.

Kisah itu menjadi tular dalam media sosial serta dibanjiri komen oleh warga maya.

Menerusi video itu, perempuan bertudung coklat itu dilihat menolak kekasihnya sambil mem.arahinya di kedai telefon.

“Sayang saya mahukan iPhone, bukan Vivo!” tulis akaun itu, yang dipetik oleh Suara.com.

Sementara itu, vdeo tersebut turut mendapat perhatian beberapa portal popular di negara terbabit. Antaranya adalah Suara.com yang berkongsi kisah dua remaja terbabit.

Difahamkan wanita itu dilihat memakai selendang coklat dan dan berbaju kemeja berwarna krim datang bersama kekasihnya. Lelaki itu pula kelihatan memakai t-shirt dan seluar pendek serta selipar.

Mereka berdua berdiri di kaunter telefon bimbit. Tiba-tiba, wanita itu merengek dan seolah-olah memaksa kekasihnya untuk meninggalkan kaunter telefon bimbit yang tertera Vivo.

Wanita itu dilihat beberapa kali memukvI kekasihnya sambil teman lelakinya kelihatan kesal dengan kjadian itu dan cuba mengeluarkan dompetnya dari poket.

Hasil siasatan mendapati lelaki itu ingin membelikan telefon bimbit buat teman wanitanya, bagaimanapun telefon yang dibeli tidak seperti yang diimpikan.

Wanita terbabit kemudian berusaha meminta teman lelakinya untuk meninggalkan kaunter. Namun, lelaki itu kembali lagi sambil diperhatikan oleh dua pekerja kedai.

Sehingga kini, video tersebut telah disukai oleh 374,000 orang dan meraih puluhan ribu komen.

https://www.youtube.com/watch?v=7UMmXrU6PhU

Reaksi orang ramai

Sementara itu rata-rata komen oleh ntizen memberi peringatan kepada remaja itu supaya tidak bergduh di tempat awam kerana hanya mem.alukan diri sendiri.

Komen lain pula mengingatkan perempuan itu supaya bersyukur kerana masih dibelikan telefon bimbit oleh kekasihnya.

” Ehhh baru jadi kekasih sudah berani bergduh n menoIak kekasih semata2 tak dapat iPhone.. Nanti suda jadi bini lagi d.ahsyat Bagus kasi tinggal laa gf begini..” tulis Sam.

” Alhamdulillah bersyukur apa yang ada . Tak tergila2 iphone.. dulu masa kerja puas dah dengan barang2 jenama beli sendiri ya, tak ada sapa bagi.. usaha sdri” tulis Izhar

” Bagi la dia borang kerja. Cari duit sendiri dan beli iphone dari kayangan. Selesai..” tulis Ekudz.

” Lain kali belikan dia cermin..suruh dia tgok muka dia lama depan cermin..lepas tu ,dia mesti in.saf dan apa saja org bagi dia p.asrah.” tulis Matnip pula.

Sumber:trendingsangat dan suara.com