‘Kenapa Kalian Koyak. Tak Perlu Kot Menc4ci Hlna Dan Segala Mak1an..’ – Cucu Allahyrham P.RamIee

Ketika program All Together Now Malaysia (ATNM) berlangsung semalam, ramai mata tertumpu kepada seorang peserta yang merupakan cucu kepada seniman lagenda Allahyarham Tan Sri P.Ramlee.

Najua P.Ramlee yang juga seorang pelakon bagaimanapun menerima reaksi tidak dijangka gara-gara berjaya melayakkan diri ke peringkat akhir apabila menerima krit1kan ntizen.

Ntizen antaranya menyatakan rasa tidak puas hati kerana mereka mendkwa Najua tidak sepatutnya berada di final kerana ramai lagi yang mempunyai suara jauh lebih bagus dari dirinya.

Lebih dari itu, tidak kurang juga mendkwa Najua berjaya kerana menggunakan populariti datuknya iaitu bintang lagenda Allahyarham Tan Sri P.Ramlee.

Tidak cepat melatah, Najua bagaimanapun memberikan respon berhubung kec4man ntizen yang diterimanya.

” Alhamdulillah dan terima kasih pada setiap ucapan positif dan kec4man tapi rasanya tak perlu kot mencaci h1na dan mak1an segala.

” Kenapa kalian koyak? Aduhai,” tulisnya menerusi posting terbaharu dia akaun Instagramnya.

Dalam episod yang berlangsung pada Ahad, Ajoi mendapat markah penuh sebanyak 100 yang sekaligus melayakkannya mara ke konsert final.

Sementara rezeki memihak kepada Najua P Ramlee dalam pusingan sing off bersama Ayla apabila dia memperoleh markah yang lebih tinggi bagi menemani Ajoi ke final.

Siapa Najua P.Ramlee?

Untuk info, Najua merupakan anak kepada Allahyrham Nasir P. Ramlee yang meninggI dnia pada 2008.

Ibu kandung Allahyrham Nasir ialah Junaidah Daeng Harris yang dikahwini P. Ramlee pada tahun 1950, tetapi berakhir dengan pencraian pada tahun 1954 selepas empat tahun sahaja. Adik-beradik beliau ialah Arfan (1954–1998).

Allahyrham Nasir pernah berkahwin sebanyak 3 kali bersama Mariati Abdul Rahman (bercrai), Rashidah Jaafar (bercrai), dan Suria (Surjangsih Abu Bakar).

Hasil perkahwinan Nasir P. Ramlee dengan pelakon, Rashidah Jaafar, beliau mendapat seorang anak, Najua.

Terdahulu, All Together Now Malaysia (ATNMY) telah membuka tirai malam semalam.

Pertandingan nyanyian yang menampilkan format berbeza ini ternyata meriah dengan penglibatan 49 orang juri yang diketuai Dato’ AC Mizal, para peserta dan hos, Sherry Alhadad.

Dalam episod malam tadi, Ajoi mendapat markah penuh sebanyak 100 yang sekaligus melayakkannya mara ke konsert final.

Sementara rezeki memihak kepada Najua P Ramlee dalam pusingan sing off bersama Ayla apabila dia memperoleh markah yang lebih tinggi bagi menemani Ajoi ke final.

Di sini, Gempak imbas kembali markah beberapa peserta dan sedikit info latar belakang mengenai mereka.

1) Black – 72 Markah

Black merupakan peserta pertama yang membuka persembahan malam tadi. Black telah kehilangan pekerjaan akibat pandemik yang melanda.

Selain itu, Black juga pernah dilamar untuk menjadi vokalis kumpulan rock tetapi terpaksa ditolak atas sebab-sebab tertentu.

2) Nur Fariha – 26 Markah
Fariha merupakan atlet bola jaring dan menang pingat emas dalam Sea Games 2017

3) Zaki Yamani – 42 Markah

Zaki merupakan anak kepada penyanyi terkenal Datuk Jamal Abdillah dan baru berusia 15 tahun

4) Rizarofiq – 92 Markah

Peserta cilik ini menggamatkan suasana, baru berusia 13 tahun dan amat meminati genre rock kapak. Rizarofiq juga pernah terlibat dalam program Tom Tom Bak sebelum ini.

5) Shazriq – 84 Markah

Shazriq sebelum ini pernah viral tetapi namanya semakin dilupakan. Pemuda ini pernah viral menyanyikan lagu Berhenti Berharap dengan penuh emosi.

6) Najua P Ramlee – 98 Markah

Najua merupakan cucu kepada lagenda seni negara, Allahyarham Tan Sri P Ramlee dan mahu menjadi seorang anak seni yang versatil seperti arwah datuknya itu.

7) Chan Ming Hui – 40 Markah

Seorang guru muzik di sekolah swasta dan pernah menyertai Top 16 Astro Guest 2013.

8) Jason Jeeves – 32 Markah

Jason merupakan satu-satunya peserta India dalam episod malam tadi, dia merupakan seorang Jurutera Kimia dan mampu beraksi di pentas ATNMY.

9) Lazarul – 96 Markah
Lazarul mempunyai pengalaman selalu terlibat menjadi penyanyi suara latar sebelum ini.

10) Adam Malek – 84 Markah
Adam adalah artis rakaman Monkey Bone dan sudah mempunyai single sendiri iaitu Fall, Cuba Lagi dan Lara.

11) Zeera Azizi – 16 Markah
Zeera merupakan Top 12 Dewi Remaja 2019 dan seorang bekas pramugari. Dia juga kehilangan pekerjaan ekoran pandemik COVID-19.

12) Ariff Ridhwan – 84 Markah

Ariff merupakan seorang pemandu E-hailing dan sangat pemalu. Dia menyertai ATNMY sekadar suka-suka ketika menghantar penumpang ke lokasi pertandingan dan baru tahu mengenai program ini.

13) Ajoi Zainal – 100 Markah

Peserta pertama yang berjaya membuatkan semua juri bangun untuk persembahannya. Ajoi menyanyikan lagu Someone You Loved dan sangat terharu selepas menerima markah penuh.

14) Ayla – 96 Markah

Ayla mendapat markah seri dengan Lazarul. Ketua juri, Dato’ AC Mizal telah membuat keputusan untuk memilih Ayla dan terpaksa menyingkirkan Lazarul.

Ayla merupakan seorang konsultan motivasi dan aktif dalam perbadanan bukan kerajaan (NGO).

15) Effkay – 78 Markah
Duo yang dianggotai Anom dan Farra ini merupakan adik beradik. Dua-duanya anggota dalam unit beruniform dan aktif dalam pancaragam.

Farra adalah kakak yang juga seorang anggota JPAM, Anom pula adik yang merupakan seorang anggota polis.

Apapun, Gempak mengucapkan syabas dan tahniah kepada semua peserta yang telah menyertai ATNMY kerana tampil berani membuat persembahan di hadapan 50 orang juri!

ATNMY disiarkan pada setiap Ahad, 9 malam di Astro Ria dan boleh distrim menerusi aplikasi Astro Go.

Sumber:gempak