Tolong Doakan.. Anak2 Shuib Belum Tahu Lagi Ibu Mereka Dah Tiada, Balik Nanti Baru Shuib Beritahu

Sebentar tadi, jnzahPenyanyi Allahyrham Siti Sarah Raissuddin selamat dikebvmikan di Tanah Perkubvran Islam Kampung Sungai Pusu, di sini, 1.20 tengah hari ini.

SuamiAllahyrham, Shuib yang juga pelakon dan peIawak popular dan adik bongsu Siti Sarah, Ahmad Yazeed mengiringi jnzah sehingga ke I.iang Iah4d dengan lengkap memakai peralatan perlindungan diri (PPE).

TerdahuIu, urusan tayamvm dan solat jnzah diuruskan pihak Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM) kira-kira jam 10 pagi.

Jnzah anak kedua daripada tiga beradik itu dikebvmikan di lokasi sama kubvr arwh ibunya, Nur Aini Mohamad yang meninggI dnia pada 26 Jun 2013 akibat kompI.ikasi pelbagai pnyakit termasuk kegaga.Ian buah pinggang, drah tinggi dan kncing manis.

Suasana piIu menyeIubungi tnah perkubvran dengan kehadiran lebih 100 ahli keluarga, rakan artis, media serta peminat.

Siti Sarah disahkan meninggI dnia di Unit Rawatan Rapi (ICU) HCTM jam 5.13 pagi, hari ini.

Sebelum itu, Allahyrham dimasukkan ke ICU hospital berkenaan selepas tahap oksi.gen menurun pada 4 Ogos lalu. Pada hari yang sama dia sepatutnya memotong gelang kuarantin.

Siti Sarah kemudiannya ditidurkan sebelum pembdahan dijalankan bagi mengeluarkan bayi dalam kndungan pada 6 Ogos lalu dan arwh selamat meIahirkan bayi lelaki diberi nama Ayash Affan pada jam 5 petang.

Shuib belum beritahu anak

Dalam pada itu, Shuib mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang mendoakan arwh isterinya yang baru sahaja selamat dikebvmikan di Tanah Perkubvran Islam Kampung Pusu, Gombak, Selangor.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhammad dengan suara sedikit sebak mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat dan meluangkan masa mendoakan, membaca yaasin untuk arwh isterinya.

Bila ditanya wartawan, bagaimana keadaan anaknya. Shuib mengatakan anak-anak belum tahu akan pemrgian ibunya ini.

Dalam waktu sama, bekas pembaca radio HotFm itu memohon orang ramai mendoakan urusan beliau dipermudahkan bersama anak-anak sebaik pulang ke rumah nanti.

” Saya ucap terima kasih atas bacaan yasin, atas sedekah untuk arwh isteri saya. Hanya Allah saja yang dapat membalasnya.

” Buat masa ini anak saya belum tahu lagi. Ini saya baru nak balik, baru saya nak beritahu.

” InsyaAllah doakan semoga urusan saya dipermudahkan.

” Saya ucapkan jutaan terima kasih kat korang semua, terima kasih banyak-banyak.” luah Shuib

Sepanjang perkahwinan Shuib dan Siti Sarah, Allah mengurniakan mereka 4 cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra, Ariq Matin dan yang baru dilahirkan ketika Allahyrham bertarvng ny4wa di wad iaitu Ayash Affan.

Sementara itu, oengurus Allahyarham Siti Sarah Raissuddin, Nana Mohamad Rom menafikan wajah bayi yang tular di laman sosial adalah anak kepada penyanyi itu dengan Shuib yang dilahirkan Jumaat lalu.

Nana berkata, dia menyeru kepada semua pihak untuk berhenti berkongsi gambar itu.

” Itu bukan wajah anak keempat Shuib yang diberi nama Ayash Affan. Bayi masih diletakkan dalam inkubator dan belum berpeluang pulang ke rumah.

” Saya mohon orang ramai untuk berhenti sebarkan foto itu. Tolong jaga sensit1viti keluarga Shuib ketika ini,” katanya.

Menurut Nana, dia percaya gambar Ayash Affan pasti akan dikongsikan Shuib apabila anaknya dalam keadaan baik.

” Saya yakin Shuib pasti akan kongsikan foto anak keempatnya nanti, cuma sekarang bukan waktu yang sesuai. Beri dia ruang untuk selesaikan urusan pengebumian ini.

” Insya-Allah dia akan kongsikan foto anaknya,” katanya.

Sumber:hemtr0