Baru Sekejap Tadi Shuib Dapat PanggiIan Abang Ipar Dia Telah Dimasukkan ke lCU. Tolong Doakan

” Assalammualaikum semua. Allah Maha Besar.. Allah Maha Kuasa.. Baru dapat panggilan abang ipar saya, abang kepada arwh (isteri) di masukkan ke lCU.”

” Saya mohon doakan Ahmad Firdaus Bin Raissuddin semoga diberi kesembuhan segera. Aamiin ya Rabb..”.

Demikian perkongsian Shuib di Instagram beliau awal pagi ini yang memaklumkan abang Allahyrham Siti Sarah dimasukkan ke Unit Rwatan Rapi (lCU) Hspital Serdang, Selangor, semalam.

Shuib, 37, atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad menerusi hantaran di Instagram memohon doa daripada orang ramai bagi kesembuhan abang iparnya itu.

Terdahulu, HarianMetro melaporkan tahap oksig.en abang ipar Shuib semakin menurun namun masih dalam keadaan stabil.

” Sudah lapan hari abang ipar saya dikuar4ntin. Oksig.en dia juga semakin menurun, tapi keadaan dia masih lagi stabil dan dirawat di Hospital Serdang,” katanya.

Menurut Shuib, perkara itu membuatkan dia berasa fo.bia mendengarkan perkhabaran tersebut.

” Saya jadi fo.bia… Apabila abang ipar saya menjalani pemeriksaan tahap kandungan ok.sigennya antara 94 dan 95 peratus.

” Saya cakap, tidak payah tunggu lama-lama, pergi dapatkan rwatan segera. Saya mohon, tolong doakan abang ipar saya,” ujarnya.

Sementara semalam dilaporkan abang arwh disahkan posit1f COVlD-I9 dan sedang diraw4t di Hspital Serdang Selangor.

Bagaimanapun selepas dirawat, paras oksig.en anak sulung kepada penyanyi era 1980-an, Raissuddin Hamzah itu stabil dan dimasukkan ke wad biasa.

Ahmad Firdaus dan isteri disahkan p.ositif selepas empat hari keluarga Siti Sarah dijngkiti vi.rus COVlD-I9.

Sebelum ini, Ahmad Firdaus dan isteri sudah menjalani kuar4ntin kendiri selama lapan hari di rumah.

Shuib nasihat abang ipar jangan tunggu lama

Dalam kenyataan sama, Shuib berkata dia menjadi fobia dengan viru.s pembvnuh itu dan menasihatkan abang iparnya supaya tidak menunggu lama untuk mendapatkan rwatan.

” Apabila abang ipar saya menjalani pemeriksaan tahap kndungan oks.igen antara 94 dan 95 peratus.

” Saya cakap, jangan tunggu lama-lama, pergi segera dapatkan rawatan,” ujarnya.

Pada waktu pndemik sekarang, Shuib menekankan dan menasihatkan agar orang ramai sentiasa memberi keutamaan terhadap penjagaan kesihatan diri.

Paling penting, getus Shuib, semua orang harus cakna akan kepentingan mendapatkan sunt1kan vaks1n pada waktu yang cukup getir sekarang disebabkan vi.rus pembunvh tersebut.

” Jaga kesihatan, periksa diri dan amalkan pengambilan vitamin atau bagaimana agar sistem imunisasi badan dapat melindungi kita daripada C0VlD-I9.

” Di rumah kena ada oksimeter. Ini benda wajib ada sekarang. Kalau ada ahli keluarga kita dijangkiti, kita tahu apa yang perlu dilakukan.

” Jururawat yang selalu bertemu dengan saya kata, setiap hari mereka menguruskan orang yang dijngkiti C0VlD-I9, yang ny4wa mereka menjadi ko.rban.

” Sekurang-kurangnya, apabila kita sudah disuntik vaksin, bukanlah kita betul-betul selamat, tetapi itu adalah usaha kita untuk mengekang penuIaran v.irus ini,” ujar bapa kepada empat orang cahaya mata itu.

Allahyrham Siti Sarah Raissuddin menghmbvskan nfas terakhir disebabkan kompIikasi berpunca C0VlD-I9 pada Isnin lalu selepas tiga hari k0.ma.

Sumber:hmetro