‘Setelah Lama Berfikir..’ – Pngakuan Noh Salleh Sah Bercrai Dgn Mizz Nina Dan Mula Cerita Satu Persatu

Sejak hari ini hangat diperkatakan di media sosial ketika ini berkenaan berita percraian di antara pasangan pasangan selebriti Mizz Nina dan Noh Salleh.

Dalam pada itu laporan HarianMetro sebentar tadi memberitahu Mizz Nina dan Noh dikatakan sudah berce-rai taIak satu di Mhkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Timur, di sini, semalam.

Menurut sumber HarianMetro, pasangan itu terlebih dulu memfaiIkan percraian pada 14 Jun lalu di mhkamah sama.

Difahamkan, percraian mereka di bawah kod kes 055 iaitu permohonan Iafaz taIak dengan kebenaran mhkamah.

Sementara itu, cubaan HarianMetro mendapatkan kenyataan daripada Mizz Nina tidak berjaya apabila mesej dihantar tidak berbalas.

Terdahulu, seorang pengguna Twitter @thentang membuat ciapan berkenaan perkara itu yang kemudiannya memetik nama penyanyi kumpulan Hujan itu selepas ditanya pengguna lain.

” Makin takut nak kahwin bila dengar orang ce-rai-berai ni. Hari ini (semalam) pasangan selebriti yang punyalah baik depan media berce-rai pula pagi tadi dekat Mahkamah Gombak Timur. Tapi berita tak ‘cover’ pula.” tulisnya.

Portal tulis Mizz Nina dan Noh dah berce-rai tapi letak tanda soal

Semakan di carian google juga menunjukkan beberapa portal hiburan memuatnaik berita tentang dkwaan Mizz Nina dan Noh Salleh berce-rai, tetapi letak tanda soal.. maksudnya belum sahih lagi berita itu.

Terdahulu, akhbar melaporkan Noh, 37, atau nama sebenarnya Mohammad Noh Salleh menafikan mengenai desas-desus keretakan rumh tngganya yang bertebaran di media sosial pada 13 Julai lalu.

” Entahlah, tiada komen. Korang semua kena tipu…good luck (selamat berjaya),” katanya ketika ditemui media.

Kemudian, beberapa hari selepas itu Mizz Nina, 42, atau nama sebenarnya Shazrina Azman memuat naik hantaran di Instagram yang seolah-olah memberi bayangan dia sedang melalui saat-saat sukar hingga mengundang pelbagai reaksi ntizen.

Noh Salleh akhirnya muatnaik status sahkan percraian

Terbaru, Noh Salleh memuatnaik status di Instagram mengesahkan berita percraian tersebut.

Menerusi perkongsian di Instagram itu, Noh mengatakan beliau dan Nina mempunyai pengumuman penting yang harus diberitahu kepada semua.

” BismillahiRahmaniRahim,

” Saya dan Nina ada satu pengumuman penting untuk dibuat.

” Setelah banyak berfikir dan pertimbangan yang teliti, kami berdua telah bersetuju untuk mengambil haluan masing-masing.

” Alhamdulillah, kita bersyukur ke hadrat Ilahi kerana mengizinkan kami menghabiskan 11 tahun yang indah bersama-sama dengan segala suka duka dan pengembaraan.

Kami tetap berkawan baik

” Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua penyokong kami kerana menunjukkan kasih sayang kepada kami selama ini.

” Jangan risau, kami masih berkawan dan kami mendoakan yang baik untuk satu sama lain.

” Kami merancang, tetapi Allah adalah sebaik-baik perancang.

” Kami pohon doa dari kalian untuk kami terutama dalam tempoh Iddah ini, kami amat menghargai semua orang untuk menghormati privasi kami, dan selaras dengan antara lain Surah Al Hujurat ayat 12, untuk tidak membuat spekulasi atau menyebarkan andaian palsu tentang kami untuk mengelakkan f1tnah.

” Doa anda semua adalah yang kami perlukan.” luah Noh.

Sambil berkongsi gambar latar belakang bersama Nina dan anaknya di tepi pantai, Noh dilihat menutup ruangan komen pada perkongsian tersebut.

Terdahulu, pasangan itu mendirikan rumh tngga pada 2 Julai 201. Majlis pernikahan mereka dilakukan di kediaman keluarga Nina di Ukay Heights, Ampang, dekat sini.

Pasangan tersebut dinikahkan sendiri oleh bapa Nina, Tan Sri Azman Hashim kira-kira pukul 10.20 malam.

Sekitar April lalu, pasangan itu memperkenalkan Musa sebagai anak angkat bagi menyerikan rumh tngga mereka.

Pada majlis itu, pihak lelaki menyerahkan wang hantaran sebanyak RM11,111.11 dan mas kahwin pula sebanyak RM888.88 berserta tujuh dulang hantaran yang terdiri daripada sirih junjung, set barang kemas, iPad 2, cincin dan kek lapis Sarawak.

Ia dibalas tujuh dulang hantaran oleh pihak perempuan yang terdiri daripada sirih junjung, sepasang kasut, dompet, sepasang baju bersanding, coklat, “Playbook” dan cincin.

Menurut Noh, dia bersyukur kerana akhirnya pernikahan mereka berjalan dengan lancar dan berharap ia akan kekal sehingga akhir hayat.

Namun sudah tertulis jodoh mereka setakat ini sahaja. Pihak kami dan peminat memanjatkan doa semoga Noh dan Nina diberikan kekuatan dan dengan izin Allah, siapa tahu mereka bersatu semula.

Mungkin itu jua yang diharapkan oleh Noh dan Mizz Nina.

Sumber:hmetr0, mstar dan Instagram Noh Salleh