Yusof HasIam Terus Terang Cakap Dia Dah Jemput Kazar. Jawapan Kazar Pula Mngejutkan Rmai

” Saya kalau jumpa Kazar tak ada bermasam muka…”

Itu kata-kata Penerbit filem, Datuk Yusof Haslam, 68, yang menarik perhatian ramai.

Ia susulah ketiadaan pelakon Kazar Saisi pada Malam Gala Filem Abang Long Fadil 3 terbitan Skop Productions yang berlangsung, semalam, menimbulkan persoalan.

Apatah lagi ketika ini isu anaknya dikenali sebagai lra Kazar yang did4kwa menggnggu rumh tngga pelakon Puteri Sarah dan suaminya juga pengarah Syamsul Yusof masih hangat diperkatakan.

Terus terang dah jemput semua

Menurut penerbit yang digelar Six Milion Dolar Man itu, pihaknya bersama rakan kerjasama untuk filem itu, Astro Shaw sudah menjemput semua pelakon yang terbabit.

” Saya cakap terus terang, saya profesional, kita jemput. Saya cakap saya profesional, begitu juga isteri saya cakap perkara sama. Astro ada buat jemputan, begitu juga pihak Skop Productions.

” Kita tak pernah kata kita takkan jemput, saya takkan cakap macam itu,” katanya kepada HarianMetro.

Saya kalau jumpa Kazar tak ada bermasam muka.

Yusof yang ditemui selepas tayangan filem Abang Long Fadil 3 berkata, apa yang berlaku adalah membabitkan hal peribadi.

” Saya kalau jumpa Kazar tak ada bermasam muka.

” Bagi saya itu hal anak dia. Datuk Rosyam ada cakap saya kena jumpa dia, saya tanya kenapa nak kena jumpa. Tak ada pasal, itu hal peribadi,” katanya.

Ini penjelasan Kazar kenapa tak datang

Sementara itu, Kazar, 63, atau nama sebenarnya Kazaruddin Saisi berkata, filem itu lebih penting daripada dirinya.

” Saya tak hadir agar media boleh tumpukan pada filem Abang Long Fadil 3. Filem itu lebih penting daripada saya,” katanya.

Ditanya sama ada dia mendapat jemputan bagi menghadiri acara itu, Kazar berkata dia dijemput oleh pihak Astro Shaw.

Terdahulu, akhbar ini melaporkan lra Kazar akan ditah4n Pejabat Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi).

Menurut sumber HarianMetro, tndakan itu dibuat selepas lra dipanggil bagi membantu siasatan berhubung tndakan sa-man yang difailkan Puteri Sarah di Mhkamah Sesyen Kuala Lumpur dan dua aduan di pejabat agama terhadap wanita itu pada 18 Ogos lalu.

lra Kazar disiasat berdasarkan Seksyen 38 Akta KsaIahan Jnayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997.

Sksyen berkenaan berkaitan mengha-sut suami atau isteri supaya bercrai atau mengabaikan kewajipan.

Ia membabitkan mana-mana orang yang mengha-sut, memaksa atau memujuk mana-mana orang lelaki atau orang perempuan supaya bercrai atau mengabaikan kewajipan dan tanggungjawabnya sebagai suami atau isteri adalah melakukan suatu ksaIahan.

Jika disab1tkan boleh diden-da tidak melebihi lima ribu ringgit atau dipenj4rakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya.

Yusof Haslam harap desas desus Syamsul kahwin dengan lra tidak terjadi

Sebelum ini, timbul desas desus mengatakan pengarah filem Syamsul Yusof bakal berkahwin lagi dengan seorang wanita yang dikenali sejak empat tahun lalu dalam waktu terdekat semakin mendapat perhatian.

Namun adakah berita itu benar atau ia spekulasi semata-mata?

Bagaimanapun bapa pengarah kacak itu, Datuk Yusof Haslam ternyata amat terkjut dan berharap berita yang diperkatakan itu tidak menjadi kenyataan.

” Saya tidak tahu tentang hal ini dan terkjut apabila mendengar cerita, jadi saya malas hendak komen lanjut.

” Perkara ini belum sahih. Jika sudah terjadi nanti barulah saya akan komen. Tetapi saya harap ia tidak terjadi,” kata beliau pada Jun lalu.

Terdahulu, sebuah blog hiburan mendakwa seorang pengarah terkenal bakal berkahwin dengan kekasihnya yang juga anak kepada seorang pelakon drama veteran.

Biarpun tidak menulis nama, namun ramai yang mengesyaki gosip itu merujuk kepada Syamsul dan Ira Kazar.

Laporan itu yang memetik sumber melaporkan, pengarah tersebut dikatakan sudah berjumpa bakal bapa mentuanya bagi membincangkan hasrat berkenaan.

Dalam pada itu, Yusof berkata, dia berasa kasihan dan bimbang berita sebegitu bakal mengganggu perasaan dan emosi cucu-cucunya.

Yusof juga tidak mahu menimbulkan salah faham dalam kalangan keluarga.

” Saya hanya doakan yang terbaik untuk keluarga saya. Kasihan kepada menantu saya (Puteri Sarah) jika cerita ini diperkatakan. Saya harap semua faham,” ujarnya.

Konflik rumh tngga Syamsul dan pelakon isterinya, Puteri Sarah Liyana mula menjadi perbualan apabila aktres tersebut mula mendedahkan hbungan mereka diganggu orang ketiga iaitu Ira Kazar yang juga merupakan anak kepada pelakon Kazar Saisi.

Sumber:hmetr0 dan mstar