‘Saya Takkan Maafkan Dia Sampai Bila2’ – Luahan Isteri Yg Masih Terkejut Dan Tak Dapat Terima Knyataan

LuIuh hati seorang isteri apabila mendapat tahu suaminya rebah tidak sedarkan diri di halaman rumah jiran setelah terbab1t dalam pergadvhan di Kampung Parit Tok Ngah, Tanjung Piandang semalam.

lsteri mngsa, Sarimah Ahmad, 51, mengakui bahawa dia sama sekali tidak menyangka pergadvhan antara suaminya, Mahadzeb Salleh, 47, bersama seorang lelaki yang juga penduduk kampung itu berakhir dengan kemat1an.

” Saya tak akan maafkan dia sampai bila-bila,” luahnya.

Menurutnya, dia terkjut dengan kjadian dan masih tidak dapat menerima kenyataan.

” Saya mahukan keadilan. Saya harap dia menerima hukvman setimpal,” kata Sarimah lagi.

Terdahulu Sarimah ditemui media selepas menerima kunjungan Ahli Dewan Dewan Undangan Negeri (Adun) Kuala Kurau, Datuk Abdul Yunus Jamhari, di rumahnya, di sini, hari ini.

Sarimah berkata, arwh pernah bercerita mengenai tndakan sus-pek yang sering mencuri kelapa sawit milik keluarganya.

” Banyak kali sus-pek berbuat demikian dan sudah banyak kali juga arwh menegur dan menasihatinya.

” Namun semalam arwh terserempak sus-pek di tengah jalan dan berlaku pergelutan.

” Sebaik mendapat perkhabaran itu saya dan anak terus ke lokasi yang tak jauh dari rumah namun didapati arwh suami sudah rebah dan tidak sedarkan diri.

” Dia kemudian disahkan meninggI dnia di lokasi kjadian,” katanya.

Arwh meninggalkan seorang balu dan dua anak iaitu Nur Izzati 15 dan Mohamad Irfan, 18 yang masih bersekolah.

Dalam pada itu seorang saksi yang enggan nama disiarkan berkata, ketika melalui jalan itu, dia melihat kelibat dua lelaki berada di dalam parit dan menyangka mereka sedang mengutip kangkung.

” Rupanya orang bergadvh.

” Saya bersama beberapa penduduk segera meleraikan pergadvhan itu dan sebaik kedua-duanya diIeraikan, mngsa jatuh terlentang berhampiran motosikalnya sebelum disahkan meninggI dnia oleh petugas Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM),” katanya.

Sementara itu Abdul Yunus berkata pihaknya menyampaikan bantuan awal kepada keluarga mngsa, pada masa sama akan mengusahakan Bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) kepada balu mngsa yang juga orang kurang upaya (0KU) masalah pendengaran.

Sementara itu, jen4zah mngsa tiba di kediaman pada 4.43 petang dan dikebum1kan kira-kira 6 petang di Tanah Perkubvran Masjid Parit Tok Ngah Atas.

Semalam media melaporkan seorang lelaki m4ut dalam pergadvhan dengan seorang lelaki di Parit Tok Ngah, Tanjung Piandang.

Dalam kjadian, sus-pek berusia 40-an ditahan polis sebelum direm4n selama tujuh hari bermula semalam hingga 31 Oktober.

Sumber:hmetr0