‘Apa Motif Dia Sebenarnya?’ – Ibu Wafariena S0und Iqbal, Rupanya Ini Yang Iqbal Dah Buat

Ibu pelakon Wafariena Roslan iaitu Suzana Hamad, 59, terkilan dengan sikap usahawan, Iqbal Zulkefli yang cuba mengaitkan anaknya dengan ‘gosip cinta’ berbaur publisiti murahan di media sosial.

Suzana berkata, cerita sebenarnya Iqbal yang mengajak Wafa (panggilan kepada Wafariena) bergambar dulu dengannya ketika mereka menjayakan penggambaran telefilem di Kelantan, baru-baru ini.

” Saya ada di lokasi penggambaran itu dan Iqbal yang minta izin untuk bergambar dengan Wafa.

” Saya pun benarkan kerana mengambil gambar adalah perkara biasa bagi seseorang artis.

” Tapi, tak tahu pula ia cuba dijadikan modal oleh Iqbal untuk mengaitkan Wafa dengan gosip cinta yang tidak wujud, namun terpalit dengan publisiti murahan sebegitu.

” Kalau betul dia (Iqbal) nak kenal Wafa lebih dekat, kenapa tak beritahu dan tanya pada saya yang ada sama di lokasi berkenaan.

” Ini terus buat luahan di Instagram dan apa motif sebenarnya?,” katanya kepada HarianMetro.

Dalam perkembangan lain, Wafariena kini dalam proses mengambil tndakan undng-undng terhadap pengarah sebuah supetelefilem yang menyebabkan dia mengalami kecderaan dalaman akibat membuat aksi lagak ngeri sendiri.

” Sudahlah ada msalah yang belum diselesaikan lagi. Jadi, janganlah menambah dengan cerita lain seperti gosip cinta itu hanya disebabkan ingin publisiti.

” Saya tak mahu dan kurang selesa apabila nama Wafa cuba dikaitkan.

” Saya harap dengan penjelasan ini, Wafa tidak akan terkait dengan spekuIasi l1ar yang tidak benar.

” Saya tidak mahu Wafa disalah anggap dengan cerita tidak betul yang cuba diwujudkan,” katanya.

Mengulas mengenai tndakan undng-undng ingin diambil, Suzana berkata, laporan polis terhadap pengarah itu sudah dibuat di Balai Polis Kundang, Selangor pada 26 Oktober lalu.

Katanya, tindakan undang-undang itu nekad dibuat kerana melihatkan sikap tidak berperikemanusiaan dan lepas tangan pengarah terbabit terhadap Wafa.

Katanya, pengarah itu juga tidak pernah melawat, bertanya khabar atau mengajak berbincang untuk selesaikan apa yang berlaku.

” Sebagai ibu, saya sedih melihat anak saya diperlakukan sebegitu. Malah, sesama manusia sepatutnya ada sifat hormat dan perikemanusiaan itu.

” Kalau tak datang melawat pun, tanyalah khabar kerana kejadian berlaku di lokasi penggambaran karya yang anda arahkan.

” Ini seolah-olah terlalu sombong dan tiada rasa bersalah sedikit pun,” katanya turut memaklumkan perbincangan bersama pihak penerbit, Gear Studio akan dibuat selepas Piilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) selesai.

Harian Metro sebelum ini melaporkan Suzana memberi tempoh seminggu kepada pihak produksi terbabit dengan insiden kecderaan anaknya untuk berbincang bagi menyelesaikan segala permasalahan berlaku, sebelum membuat laporan polis dan tindakan undang-undang.

Terdahulu, Wafa mengalami kecderaan dalaman iaitu tisu bahagian punggung cdera, perut koy4k dan berlaku pend4rahan ak1bat melakukan aksi lagak ngeri pada 8 Oktober di dalam hutan gelap di Lenggong, Perak dalam sebuah penggambaran sebuah supertelefilem.

Sumber:hmetr0