Puteri Sarah Luahkan Rasa Bersalah Kepada Ibu Dia Dan Ibu Mertua. Dan Akhirnya Dia Buat Keputusan Ini

Pelakon Puteri Sarah Liyana mendedahkan yang dia kini sedang mencari pembantu rumah yang baharu kerana pembantu rumah sedia ada telah melarikan diri.

Menerusi kemas kini di Instagram Story, Puteri Sarah berkata, buat masa ini, dia tidak mempunyai pembantu rumah dan secara tidak langsung menyukarkannya untuk keluar pergi bekerja.

“Saya mencari pembantu rumah asal Filipina sebab pembantu saya lari. Dah lama tinggal satu pembantu sahaja. Sekarang tiada pembantu langsung.

“Ada sesiapa mempunyai contact untuk pembantu Filipina? Saya shooting dengan tiada orang jaga anak-anak lagi. Puteri Sarah ada dua pembantu?” tulisnya.

Tidak berapa lama kemudian, isteri kepada pengarah Syamsul Yusof itu memuat naik satu lagi status, mengucapkan terima kasih kepada pengikutnya yang sudi berkongsi nombor agensi untuk dihubungi bagi mendapatkan pembantu rumah.

“Terima kasih kepada rakyat Malaysia yang tolong kongsi nombor ejen bagi pembantu rumah. Saya dah hubungi beberapa. Memang tiada siapa nak tengokkan anak-anak sekarang.

“Saya pula shooting. Kesian dekat mak saya yang nak kena jaga anak-anak. Kadang-kadang bergilir dengan mak mentua saya tolong jagakan.

“Rasa bersalah, memang susah nak dapat pembantu baharu sekarang,” tutupnya.

Dah jumpa pembantu rumah baru

Tak lama selepas itu, pelakon drama Sabarlah Duhai Hati teah memuat naik lagi hantaran di Insta Story mengatakan bahawa sudah menemui pembantu rumah atas bantuan beberapa pihak yang menghubunginya menerusi direct message (DM) di Instagram.

Puteri Sarah Liyana telah menjadi perhatian ramai apabila suaminya, Syamsul Yusof mengaku telah berkahwin lagi dengan anak kepada aktor senior, Kazar Saisi iaitu Ira Kaza di Thailand.

Susulan daripada itu, dia yang kerap berkongsi kemelut yang melanda rumah tangganya di media sosial telah mendapat sokongan ramai termasuklah keluarga mertua apabila dia dengan berani meminta untuk ‘dilepaskan’ kerana tidak rela bermadu.

Terdahulu, kisah rumah tangga Puteri Sarah kembali menyorot perhatian netizen apabila Syamsul mendedahkan yang dia telah pun bernikah dengan Ira Kazar baru-baru ini, menjadikan Puteri Sarah kini bermadu dengan anak perempuan kepada pelakon Kazar Saisi itu.

Sumber : GEMPAK/OMM